Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na storm Poly treinverkeer vrijwel overal volgens schema

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Na storm Poly treinverkeer vrijwel overal volgens schema
Na de zomerstorm van woensdag worden op het spoor nog enkele herstelwerkzaamheden verricht in Noord-Holland, maar "in de rest van het land rijden de treinen gewoon", aldus een woordvoerder van de NS. "Collega's van spoorbeheerder ProRail hebben goed werk verricht."

Storm Poly trok woensdag over het land en dat zorgde onder meer voor omgewaaide bomen op het spoor. Rondom Groningen waren er problemen en ook tussen Leiden en Haarlem moest ProRail aan het werk.

Donderdagochtend rijden er tussen Santpoort Noord en Beverwijk geen treinen omdat daar nog herstelwerkzaamheden worden gedaan. Dit duurt naar verwachting tot ongeveer 11.30 uur. Tussen Hoorn en Hoorn Kersenboogerd rijden er minder treinen door een defecte bovenleiding. De extra reistijd bedraagt 15 minuten en naar verwachting duurt de situatie tot 08.30 uur.

Reisplanner checken

Tussen Zaandam en Purmerend rijden er geen sprinters door hinder op het spoor. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur en naar verwachting duurt dit tot ongeveer 08.15 uur.

Volgens de NS-woordvoerder kan het zijn dat "hier en daar een trein uitvalt", maar "verder rijden de treinen weer gewoon". Hij raadt reizigers wel aan voor vertrek de reisplanner te checken.

Arriva, dat onder meer trajecten rijdt in het noorden van het land, meldt dat "er geen gevolgen meer zijn voor de dienstregeling door de storm. De dienstregeling rijdt weer als normaal."

Door: ANP

19 juli '24 ( 9:10)

Schade door brand op station Groningen

Het station van Groningen is woensdag 17 juli 2024 getroffen door brand. Vlak voor 09.00 uur brak brand uit in een gebouw op het station. Daarover bericht ProRail.

18 juli '24 (12:30)

Verbouwing perron Utrecht Centraal start na zomervakantie

Op Utrecht Centraal verbreedt ProRail na de zomervakantie het perron bij spoor 5. Daar stopt de trein op het traject tussen Arnhem en Amsterdam Schiphol en wachten volgens de spoorbeheerder dagelijks duizenden reizigers. Om die drukte beter aan te kunnen, wordt het perron verbouwd.

16 juli '24 ( 8:20)

Koninklijk rijtuig maakt laatste stop in Spoorwegmuseum

Vrijdag 12 juli 2024 is het koninklijk rijtuig op feestelijke wijze overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De levensduur van dit bijzondere rijtuig is ten einde. Dat meldt NS.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.