Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hopelijk volgende week maatregelen tegen agressie bij treinen NS

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Hopelijk volgende week maatregelen tegen agressie bij treinen NS
Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) gaat volgende week opnieuw samen met staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) aan tafel met NS om te praten over de toenemende agressie in treinen. Dat deden ze al eerder, maar volgende week donderdag hoopt ze "een stap te hebben gezet om tot maatregelen te komen. Maar we moeten eerst kijken waar precies behoefte aan is en wat we kunnen bieden", zei Heijnen voorafgaand aan de ministerraad.

Ze reageert daarmee op een brandbrief van de NS-top en vakbonden aan de ministeries van Infrastructuur en Justitie, waarin ze aandringen op actie. Niet alleen reizigers hebben last van toenemende incidenten, maar vooral ook medewerkers van de NS voelen zich steeds onveiliger. NS-baas Wouter Koolmees benadrukt in de brief dat er bij het kabinet meerdere keren is aangedrongen op ingrepen. Dat leidde vooral tot gesprekken, maar "vooralsnog is er weinig tot geen resultaat geboekt", aldus Koolmees.

Handhaving

Heijnen zal "opnieuw gaan bespreken waar de problemen zitten. We zijn aan het kijken naar manieren waarop je handhaving in treinen kunt toepassen. De NS heeft daar eigen ideeën over, en het personeel denkt daar ook in mee." De bewindsvrouw wilde niet vooruitlopen op mogelijke concrete maatregelen.

Ze is geschrokken van de berichten over het aantal incidenten, maar zegt dat "het niet zo is dat er niets gebeurt". Volgens haar heeft het "veel te maken met gedrag van mensen en dat is soms lastig om te beïnvloeden. We gaan strenger kijken hoe we dat gedrag kunnen aanpakken als ze niet zichzelf corrigeren".

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.