Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vierde minderjarige meldt zich voor op spoor duwen Bijlmer

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vierde minderjarige meldt zich voor op spoor duwen Bijlmer
Nog een minderjarige jongen heeft zich bij de politie gemeld voor het incident waarbij iemand vrijdagavond op het spoor werd geduwd op station Bijlmer Arena in Amsterdam. Momenteel zijn er vier minderjarigen nog verdachte en zitten drie van hen nog vast, meldt de politie dinsdag.

De politie meldde maandag dat zes minderjarigen waren aangehouden voor het incident. Maandagavond heeft een zevende verdachte zich bij de politie gemeld. Drie verdachten van die zeven zijn echter heengezonden en "worden er niet meer van verdacht een actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag", aldus de politie. Van een van de verdachten is het voorarrest geschorst, aldus de politie.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Alle verdachten zijn tussen de 15 en 17 jaar en komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Van de in totaal zeven mensen die in beeld zijn gekomen hebben zes zich zelf bij de politie gemeld.

De mishandeling vond vrijdagavond rond 21.25 uur plaats op het station. Op beelden is te zien dat iemand in een blauw vest hard tegen zijn hoofd wordt getrapt, terwijl hij op de grond ligt. Later weet het slachtoffer op te staan, maar die wordt vervolgens het spoor op geduwd. Het slachtoffer was weg toen de politie ter plaatse kwam en is nog steeds spoorloos, laat de politie weten.

De politie ziet het incident als poging tot doodslag.

09 december '23 ( 9:00)

Internationele treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer volgens dienstregeling

De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

08 december '23 ( 9:30)

Dinsdag weer treinen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan

Dinsdag 12 december 2023 wordt het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan hervat. Na incidenten rondom de detectie van treinen, die vooral werden veroorzaakt door vuil en bladeren op de rails, lag dit sinds 8 novermber 2023 stil. Dat meldt ProRail.

07 december '23 (11:00)

NS: vrijdag geen internationale treinen naar Duitsland door spoorstaking

Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

07 december '23 ( 9:45)

Duitse treinstaking: geen Arriva-trein tussen Heerlen en Aken

De Arriva-treinen tussen Heerlen en de Duitse stad Aken rijden vanaf donderdagavond 22.00 uur ongeveer een dag niet door een treinstaking op het Duitse spoor. Dat zegt vervoerder Arriva. Vanaf zaterdagochtend wordt de dienstregeling op het traject weer hervat, laat een woordvoerder van de vervoerder weten.

05 december '23 ( 8:24)

Nieuwe dienstregeling NS: 1.800 extra treinen per week

Met ingang van zondag 10 december 2023 wordt de dienstregeling van NS uitgebreid. In totaal rijden vanaf dan ruim 1.800 extra treinen per week. Daarover bericht NS.

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.