Ron Teerlink per 1 april lid van de RvC van NS

Door Richard Heeres
1 min
Het ministerie van Financiƫn (aandeelhouder) heeft Ron Teerlink per 1 april 2023 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Hij is benoemd voor de duur van vier jaar, waarna verlenging mogelijk is. Teerlink zal binnen de RvC de rol van voorzitter van de Risk- en Auditcommissie gaan vervullen. Dat meldt NS.

Momenteel is Teerlink voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting VU. Ook is hij sinds 2016 lid van de RvC van JustEatTakeaway.com NV. Voorheen werkte hij onder andere bij ABN-AMRO Bank als lid van de Raad van Bestuur en bij Rabobank als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Ruime ervaring

Marike van Lier Lels, waarnemend voorzitter van de RvC van NS, is content met de toetreding van Teerlink: "Hij heeft een sterke affiniteit met NS en de publieke functie die NS vervult in de maatschappij en heeft oog voor de belangen die binnen en buiten de organisatie spelen. Daarnaast heeft hij veel financiƫle kennis in complexe organisaties en ruime ervaring in de private en publieke sector opgedaan."