Station Hoogeveen is dit jaar Van Gogh-station

Door Richard Heeres
2 min
Gisteren was het precies 170 jaar geleden dat Vincent van Gogh geboren werd. 140 jaar terug kwam hij naar Drenthe om daar te schilderen. In dit jubileumjaar is station Hoogeveen omgetoverd tot 'Van Gogh-station'. Speciaal in het teken van ‘Van Gogh Drenthe 2023’ zijn afbeeldingen van het werk van de wereldberoemde schilder te zien op het perron, in de stationshal en op het gebouw bij de fietsenstalling. Dat meldt NS.

Donderdag 30 maart 2023 opende wethouder Mark Tuit van de gemeente Hoogeveen het ‘Van Gogh- station' op symbolische wijze. Daarnaast zong de Drentse auteur en singer-songwriter Martijje het lied 'Wat Vincent zag'. Ook was er, onder begeleiding van pianomuziek van Joke Venhuizen, een kleine vertelvoorstelling van Janne IJmker over het door haar geschreven fictieve Vincentverhaal 'Land van verlangen'. Ook kon men gister op station Hoogeveen Van Gogh-bonbons proeven en een Van Gogh-selfie maken.

Wandeling naar De Tamboer

Het programma op station Hoogeveen werd afgesloten met een wandeling vanaf het station naar de Van Gogh-muurschildering bij De Tamboer in Hoogeveen. Dit onder leiding van streekhistoricus en gids Jan Pol.


Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres