Geheugensteuntje in fietsenstalling station Den Bosch

Door Richard Heeres
2 min
In de fietsenstalling op station Den Bosch horen reizigers sinds woensdag 22 maart 2023 geregeld een luidsprekerstem. Deze stem attendeert hen op het slot van de OV-fiets, dat gesloten moet worden voordat zij de stalling verlaten. Dat meldt NS.

In Den Bosch zijn OV-fietsen erg in trek. De fietsenstalling van het station herbergt er in totaal vierhonderd, die alle zijn voorzien van een elektronisch slot. Reden waarom voor juist dit station is gekozen voor de proef met de luidsprekerstem. Deze proef duurt een maand. Online kunnen reizigers door een QR-code te scannen laten weten wat ze ervan vinden. Ook worden in de stalling reizigers hierover geïnterviewd.

Nieuw slot

Station Den Bosch heeft één van de 46 fietsenstallingen waar de OV-fietsen zijn uitgerust met een nieuw slot. NS introduceerde het slot begin 2021, zodat reizigers sneller en makkelijker een OV-fiets kunnen huren. De huur van een OV-fiets wordt na het sluiten van het slot gestopt. Gebeurt dat niet, dan loopt de huur automatisch door. Een geheugensteuntje kan volgens NS dan ook geen kwaad.