Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

KLM schaft voor deze zomer extra stoelen aan op Thalystreinen van en naar Brussel

Door ANP
schedule 4 min
KLM schaft voor deze zomer extra stoelen aan op Thalystreinen van en naar Brussel
KLM heeft voor deze zomer extra stoelen ingekocht op vier Thalystreinen tussen Amsterdam en Brussel. De luchtvaartmaatschappij bereidt zich daarmee voor op de verdere afbouw van de vier dagelijkse vluchten die nog worden uitgevoerd op dat traject. De extra treinstoelen zijn vanaf 26 maart beschikbaar.

De uitbreiding is een vervolg op de proef die KLM samen met Thalys uitvoerde tussen juli en oktober 2022, waarbij één dagelijkse vlucht tussen Brussel en Amsterdam werd vervangen door de trein. Per 26 maart hebben transferpassagiers van en naar Brussel meer mogelijkheden om op dit traject met de trein te reizen in plaats van met het vliegtuig. In totaal wordt het air/rail-product straks op vijf treinen van en naar Brussel aangeboden.

Actieagenda Trein en Luchtvaart

De extra treinstoelen zijn onderdeel van de Actieagenda Trein en Luchtvaart, die als doel heeft het verbeteren van de internationale trein als alternatief voor het vliegtuig op zes bestemmingen, namelijk Brussel, Parijs, Londen, Düsseldorf, Frankfurt en Berlijn. Eind 2020 is deze agenda opgesteld door Schiphol, ProRail, KLM en NS.

Obstakels

Voordat KLM de vluchten van en naar Brussel definitief kan vervangen door de trein, moeten er volgens de luchtvaartmaatschappij nog wel een aantal obstakels worden weggenomen. Zo dient de overstap voor air/rail-reizigers op Schiphol te worden versoepeld en moeten klanten met bagage bij de trein worden geholpen. Ook moet de communicatie naar de klanten worden verbeterd want reizigers buiten Europa zijn vaak niet bekend met de Thalys. KLM heeft daarvoor de medewerking nodig van Schiphol en de spoorwegbedrijven aangezien de maatschappij niet gaat over de treinen, perrons en luchthaven.

Door: ANP

24 maart '23 (12:41)

Geheugensteuntje in fietsenstalling station Den Bosch

In de fietsenstalling op station Den Bosch horen reizigers sinds woensdag 22 maart 2023 geregeld een luidsprekerstem. Deze stem attendeert hen op het slot van de OV-fiets, dat gesloten moet worden voordat zij de stalling verlaten. Dat meldt NS.

24 maart '23 (10:37)

Das die in spoordijk Molkwerum woont stopt treinverkeer tot en met 23 april

Spoorbeheerder ProRail is nog tot en met 23 april bezig met werkzaamheden aan de Friese spoordijk bij Molkwerum waarin een das huist. De gangen die dassen hebben gemaakt kunnen ervoor zorgen dat het spoor gaat verzakken. Sinds 13 maart rijden daarom tussen Workum en Stavoren geen treinen. ProRail verwacht dat het treinverkeer er 24 april wordt hervat.

24 maart '23 ( 6:07)

Gestart met herstelwerkzaamheden spoor bij Esch

ProRail start vrijdagochtend met de herstelwerkzaamheden van het spoor bij Esch, meldt de spoorbeheerder donderdagavond. Door een dassenburcht onder het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Als "alles spoedig verloopt" verwacht ProRail dat er eind volgende week weer treinen kunnen rijden.

22 maart '23 (13:10)

Op 40 locaties dassen bij en onder spoor, worden volgens ProRail waarschijnlijk meer

Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt. "Maar de dassen zijn wel duidelijk in opkomst."

22 maart '23 ( 9:44)

Dassenburcht verhinderd treinverkeer tussen Eindhoven en Den Bosch zeker tot en met maandag

Tot en met maandag rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch, vanwege een dassenburcht in de buurt van het spoor. De NS heeft bussen ingezet en mensen kunnen met de trein via Tilburg, de extra reistijd bedraagt tussen de 30 en 60 minuten.

21 maart '23 (11:12)

Grotere fietsenstalling op station Sassenheim

Maandag 20 maart 2023 is begonnen met de bouw van een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim. Maar liefst 1.542 reizigers kunnen na het voltooien van de bouwwerkzaamheden hun fiets op dit station stallen. De fietsenstalling wordt bewaakt met hekken, bewakingscamera’s en toezichthouders. Dit meldt ProRail.

20 maart '23 (11:07)

In nasleep van treinramp ontslaat Griekenland het hoofd van de politie

In Griekenland is het hoofd van de politie ontslagenna kritiek op het politieoptreden tijdens de grote demonstraties na de dodelijke treinramp van eind februari.

17 maart '23 (13:15)

Handtekeningenactie van Rover voor beter openbaar vervoer

Met een handtekeningenactie wil Rover goed en betaalbaar openbaar vervoer in het vizier van provinciale besturen krijgen. Deze spelen een prominente rol bij het invullen van plaatselijk openbaar vervoer. Dit meldt Rover.

15 maart '23 (10:34)

Verstoringen op verschillende NS-trajecten

Op verschillende trajecten kampt de NS woensdagochtend met verstoringen. Zo rijdt de rechtstreekse trein tussen Den Haag en Utrecht niet na een aanrijding bij Zoetermeer-Oost. Ook zorgt rijp op de bovenleiding voor wat problemen voor treinen die tussen Hilversum en Weesp en Hilversum en Naarden-Bussum rijden.

15 maart '23 ( 9:24)

Ook dit jaar kan weer op tientallen treinstations gestemd worden

Op 36 treinstations verspreid over het land kunnen Nederlanders woensdag hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten (PS) en de waterschappen, meldt de NS.