NS: Eerste testdagen nieuwe tienminutentreinen soepel verlopen

De eerste testdagen met de nieuwe tienminutentreinen van NS zijn soepel verlopen. Sinds september kunnen reizigers op woensdagen elke tien minuten een Intercity nemen tussen Rotterdam en Schiphol en tussen Nijmegen en Schiphol. Daarnaast wordt ook de eerste tienminutenSprinter getest tussen Dordrecht en Rotterdam. Zoals gepland, hadden reizigers deze dagen vaker een zitplaats en hoefden ze minder lang te wachten. Dit meldt NS. 

Een team van NS en ProRail monitort de test nauwlettend. "Tijdens de testdagen hebben we de mogelijkheid om de dienstregeling van de tienminutentrein onder verschillende omstandigheden te testen en eventueel kinderziektes eruit te halen. Zo willen we ervoor zorgen dat de tienminutentreinen bij het begin van de nieuwe dienstregeling in december meteen goed van start kunnen", zo laat het spoorbedrijf weten. De tienminutentreinen worden tussen 8 september en 8 december getest op woensdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.

Tienminutentreinen rijden vanaf december

Volgens de NS zijn de testen een essentiële voorbereiding op de nieuwe dienstregeling in december. Vanaf dan kunnen treinreizigers élke werkdag iedere tien minuten met de Intercity of Sprinter reizen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS