Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tv-programma met modeltreinbouwers scoort opnieuw

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Voor de tweede week op rij voert van Omroep Max het rijtje met best bekeken amusementsprogramma's van de woensdagavond aan. Naar de tweede aflevering van het door André van Duin gepresenteerde programma keken ruim 1,2 miljoen kijkers, net zoveel als vorige week. Het haalt daarmee een tweede plek in de kijkcijfer top 25.

Het programma waarin modeltreinbouwers in teams tegen elkaar strijden om de mooiste en creatiefste modelspoorbaan in elkaar te zetten, bleef de concurrentie op de andere grote familiezenders voor. Voor de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje stemden volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) ruim een miljoen kijkers af op RTL 4. Zij zagen hoe rapper Donnie net niet genoeg punten wist te halen met zijn foto's en het programma als eerste kandidaat van dit seizoen moest verlaten. Het verschil met SBS6 was groot om half negen: er keken 527.000 mensen naar Steenrijk, Straatarm.

Andere programma's 

Het best bekeken programma van de avond was Het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bijna 1,7 miljoen kijkers naar NPO 1 trok. Naar het NOS Journaal van 18.00 uur keken 1,2 miljoen mensen en het Half Acht Nieuws van RTL 4 behaalde een ruime 1,1 miljoen kijkers. Naar EenVandaag keken ruim 1 miljoen mensen en het actualiteitenprogramma is daarmee goed voor een vijfde plek in de kijkcijfer top 25.

Door: ANP

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.