Stations Eindhoven en Den Bosch doen proef met minutenafteller op perrons

Treinreizigers kunnen vanaf maandagmiddag op de stations van Eindhoven en Den Bosch zien over hoeveel minuten hun trein vertrekt. Het gaat daarbij om een proef, waarbij de minutenafteller te zien is op perron 4 en de daar gelegen roltrappen. De NS laat maandag weten dat op die manier reizigers een betere inschatting kunnen maken: snel doorlopen om de trein te halen, of toch maar op de volgende wachten.

De test is bedoeld om te bekijken of een soepele instap ervoor kan zorgen dat treinen nog stipter rijden. De proef duurt één maand. Als de proef succesvol blijkt, wordt bekeken of de afteller landelijk kan worden ingevoerd.

Aftellen vanaf 5 minuten

"De minutenafteller geeft aan hoeveel tijd reizigers nog hebben tot aan het vertrek van de trein", aldus een woordvoerder van de NS. "Op de perronborden telt de minutenafteller af vanaf 5 minuten. Op de borden bij de roltrap is dit vanaf 7 minuten, om reizigers bij de roltrappen eerder op de hoogte te stellen van het aantal minuten dat ze nog hebben voordat de trein vertrekt. Vanaf 59 seconden voor de geplande vertrektijd zien reizigers "0 minuten" op het perronbord staan."

Door: ANP