Nieuwe treinstaking Duitsland aanstaande, overlast voor goederenvervoer

Duitse treinmachinisten gaan nog een keer staken in hun roep om onder andere meer loon en voor de bescherming van hun pensioenen. Volgens de Duitse vakbond van treinbestuurders zal het passagiersvervoer per spoor vanaf maandag tot en met woensdag hinder ondervinden van de acties. Het goederenvervoer heeft vanaf zaterdag te kampen met verstoringen.

Volgens vakbond GDL probeert het management van Deutsche Bahn de staking uit te zitten. Volgens bondsbestuurders doet het bedrijf er verstandig aan die houding te laten varen, zo klinkt het.

Voorbereiden

De machinisten legden recent ook al het werk neer. De staking van 11 en 12 augustus trof ook het internationale treinverkeer. Veel treinen reden niet tot hun eindbestemming. Van de binnenlandse treinen reed maar ongeveer een kwart. In tegenstelling tot de eerdere staking hebben reizigers wat meer tijd zich voor te bereiden op de verstoringen. Deutsche Bahn stelde bij de eerdere stakingsronde een nooddienstregeling op, maar moest alsnog de meeste ritten annuleren.

Staking treft miljoenen passagiers

De nieuwe staking zal waarschijnlijk miljoenen passagiers treffen, waaronder veel vakantiereizigers. In een aantal deelstaten zijn de schoolvakanties nog aan de gang.

Door: ANP