houdt rekening met toenemend aantal reizigers in regio Noord

Arriva Nederland rijdt vanaf maandag 23 augustus weer de volledige dienstregeling met zowel bus als trein in Noord-Nederland. De vervoerder verwacht dat het bij de start van het nieuwe schooljaar extra druk is, daarom wordt het gebruik en de bezetting van bussen en treinen dagelijks in de gaten gehouden en kan worden bijgestuurd waar dat nodig en mogelijk is. Dit meldt Arriva.

Treinreizigers krijgen vanaf maandag 23 augustus meer reismogelijkheden door onder andere de inzet van extra spits- en sneltreinen. Op de volgende trajecten is het voortaan mogelijk weer sneller en/of vaker te reizen:

  • Groningen – Leeuwarden: overdag twee keer per uur een sneltrein, in de avond rijden er tot 23.30 uur sneltreinen.
  • Groningen – Winschoten: sneltreinen in de ochtend- en middagspits.
  • Groningen – Roodeschool: extra ritten in de ochtendspits vanaf Warffum naar Groningen.
  • Leeuwarden – Sneek: extra ritten in de ochtend- en middagspits.

In verband met de verwachte extra drukte zet Arriva langere treinen in.

Snelle busverbinding tussen Dokkum en Drachten

Vanaf 23 augustus rijdt de vervoerder met haar bussen weer de standaard dienstregeling met extra ritten op enkele lijnen en een nieuwe lijn, de Qliner 356. Deze lijn is een nieuwe snelle hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-verbinding tussen Dokkum en Drachten. Onderweg wordt gestopt bij de haltes in Dokkum, bij Feanwâlden Station en in Drachten bij het Transferium Oost. Van en naar Dokkum sluiten de ritten aan op de sneltrein richting Groningen.

Door: Nationale Transportgids