ProRail schrapt treinen door personeelstekort op verkeersleidingposten

Als gevolg van personele problemen bij ProRail rijden er tot 15.00 uur vanmiddag op enkele trajecten geen of minder treinen. Tussen Amersfoort en Amsterdam rijden minder Intercity’s. Ook tussen Utrecht en Almere Centrum rijden minder treinen. De Sprinter tussen Utrecht en Baarn rijdt tot die tijd niet. De spoorbeheerder geeft aan het besluit te betreuren. Dit meldt ProRail.

ProRail kampt al langere tijd met een personeelstekort op de verkeersleidingsposten. Eerder dit jaar vielen ook treinen uit door onderbezetting. "Bij onderbezetting moeten we ervoor kiezen om minder treinen te laten rijden, omdat er onvoldoende collega’s zijn die de veiligheid bij normale drukte kunnen waarborgen. De roosterdruk is bij onze verkeersleidingsposten zo hoog dat een enkele afmelding tot gevolg kan hebben dat we hiertoe moeten besluiten", zo schrijft de spoorbeheerder op de website. 

'Vervelend voor reizigers en vervoerders'

De spoorbeheerder baalt er van het besluit te moeten nemen. En noemt de beslissing van minder treinen voor 'vervelend voor reizigers en vervoerders'. Wel benadrukt de organisatie dat het 'dankzij betrokken en flexibele collega’s op de verkeersleidingsposten lukt het ons bijna altijd om alle diensten te bezetten'.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS