NS zet bussen in bij spoorwerkzaamheden Nijmegen en Arnhem Centraal

Tussen 31 juli en 8 augustus vernieuwt ProRail het spoor bij Nijmegen. Bij Arnhem Centraal vernieuwt de spoorbeheerder tussen 10 tot en met 15 augustus onder andere de volledige treinbesturing zoals seinen. Reizigers van NS en Arriva maken tijdens de werkzaamheden gebruik van bussen in plaats van treinen. Het advies aan reizigers is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Dit meldt NS.

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. ProRail vernieuwt tussen Nijmegen en Mook zo’n 700 meter spoor en verwijdert oude sporen bij het opstelterrein aan de Wolfskuil. Bij Arnhem wordt de volledige treinbesturing vernieuwd en past ProRail de perronsporen aan zodat er twee treinen tegelijk kunnen stoppen op spoor 4. Tussen Arnhem Velperpoort en Arnhem Centraal vernieuwt ProRail twee sporen over een lengte van ca 1 kilometer.

Arriva en NS zetten bussen in

In de periode van 31 juli t/m 8 augustus is er geen treinverkeer van Arriva mogelijk tussen Nijmegen en Mook Molenhoek. Arriva zet stopbussen in. In de weekenden van 31 juli - 1 augustus en van 7 - 8 augustus is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Nijmegen. Dan zet NS snel- en stopbussen in tussen Nijmegen en Arnhem Centraal en tussen Nijmegen en 's Hertogenbosch.

Helemaal geen treinverkeer

In de periode van 10 tot en met 15 augustus is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Arnhem Centraal. NS zet snel- en stopbussen in richting Dieren, Nijmegen en Ede-Wageningen. Tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. Arriva zet stopbussen in richting Zevenaar en tussen Elst en Tiel. De bussen richting Zevenaar vertrekken vanaf de Sonsbeekzijde.

NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd van 15 tot 30 minuten.

Door: Nationale Transportgids