Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinen Arriva rijden weer na ontsporing bij station Groningen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De trein van Arriva die zondag aan het einde van de avond met enkele wielen ontspoorde na vertrek van het hoofdstation in Groningen is weer terug op de rails gebracht. Ook het beschadigde spoor is hersteld. Spoorbeheerder ProRail was tot vanochtend 10.30 uur bezig met herstelwerkzaamheden, daarna kwam het treinverkeer weer op gang. Dit meldt ProRail.

In eerste instantie was het de bedoeling dat treinen vanaf 06.00 uur vanochtend weer gingen rijden, maar door een tegenvaller bij de aanvoer van materialen moest ProRail de verwachting van de herstelwerkzaamheden aanpassen. Rond 10.30 uur kon de treindienst richting Zuidhorn en Groningen Noord en Delfzijl weer hervat worden.

Onderzoek ILT

Wat de oorzaak en toedracht was van de ontsporing is nog niet duidelijk. Er is een onderzoek gestart onder leiding van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Knap werk van onze collega's van @ICB_ProRail . De trein kon dankzij hun technische vakmanschap weer terug naar het perron gereden worden. En dat ziet er zo uit. pic.twitter.com/U1pjYs7EV7

— ProRail (@ProRail) June 28, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail

Lees ook: Arrivatrein ontspoort na vertrek uit Groningen, herstel spoor duurt hele dag

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met 'robottrein'

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

20 februari '24 ( 9:41)

Keolis Blauwnet gaat er weer voor na instroom nieuwe machinisten

Keolis Blauwnet is weer op volle vaart na een dipje, dat meldt het bedrijf en treinenweb.nl. Na genoeg machinisten aangenomen te hebben is de kans op uitval sterk afgenomen op de lijnen Enschede-Zwolle en Zwolle-Kampen.

20 februari '24 ( 8:12)

Langere treinen tussen Utrecht en Leiden

Tussen Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden gaan voortaan iets langere treinen rijden. Dat is goed nieuws voor reizigers. NS heeft reizigersvereniging Rover laten weten met onder andere deze maatregel vertragingen op dit traject tegen te gaan. Daarover bericht Rover.

19 februari '24 (14:52)

Vanwege werkzaamheden 10 dagen minder treinen naar Luchthaven Schiphol

Vanaf maandag 26 februari rijden er tien dagen minder treinen richting Schiphol door werkzaamheden, meldt ProRail. NS roept reizigers die op die dagen via de luchthaven moeten reizen op om de reisplanner voor vertrek te checken.

19 februari '24 (14:47)

Slecht beoordeeld Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt

Station Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt, meldt treinenweb.nl. Volgens ProRail is het huidige station verouderd en in slechte conditie. Dit jaar en volgend jaar zal er gewerkt worden om het station toegankelijker en mooier te maken.

16 februari '24 (10:41)

NS in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met begeleiden blinde kinderen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) is in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met het begeleiden van bijna slechtziende en blinde kinderen die reizen met de trein. De NS vermeldt op hun website dat ze het belangrijk vinden om deze groep kinderen welkom te heten in de trein.

16 februari '24 ( 9:25)

Kinderen met visuele beperking maken ervaringsreis met NS

Donderdag 15 februari 2024 hebben slechtziende en blinde kinderen van expertisecentrum Koninklijke Visio met NS een ervaringsreis gemaakt van Eindhoven naar Weert. Dat meldt NS.

16 februari '24 ( 7:15)

Op station Vroomshoop stoppen weer treinen

Het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg is vrijdagochtend weer op gang gekomen. De treinen stoppen ook weer op station Vroomshoop, meldt ProRail.

15 februari '24 (17:30)

Tweede Kamer schuift met tientallen miljoenen voor drie infrastructuurprojecten

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

15 februari '24 (14:00)

Geweld tegen NS-personeel: vakbonden willen meer maatregelen

Vakbonden FNV en CNV willen dat de NS en de politiek meer doen om agressie tegen NS-medewerkers tegen te gaan. Donderdag werd bekend dat het personeel van de NS vorig jaar vaker slachtoffer is geweest van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022.