Vanaf vandaag nog meer treinen van Arriva in Friesland en Groningen

Vanaf vandaag zet Arriva in Friesland en Groningen nog meer treinen in. Zo worden er sneltreinritten tussen Leeuwarden en Groningen toegevoegd en komt er tussen Leeuwarden en Sneek elke werkdag een rit bij. Ook zet Arriva tussen Leeuwarden en Harlingen Haven weer de speciaal ingerichte treinen in zodat meer fietsen mee kunnen. Dit meldt Arriva.

Arriva sluit met de dienstregeling aan op het reizigersaanbod. De dienstregeling en inzet van de treinen en bussen ‘beweegt’ mee met het aantal reizigers.

Sneltrein Leeuwarden - Groningen 

Alle sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen gaan op werkdagen weer twee keer per uur rijden. De laatste sneltrein vanuit Groningen vertrekt om 18.39 uur en vanuit Leeuwarden om 18.47 uur. Op het traject Leeuwarden - Sneek voegt Arriva op werkdagen ook een rit toe. Het gaat om de trein die om 7.08 uur vertrekt uit Leeuwarden en om 7.26 uur aankomt in Sneek.

Meer fietsen in de trein

Tussen Leeuwarden en Harlingen Haven rijdt Arriva met speciale treinen zodat er weer meer fietsen mee kunnen. Ieder jaar wordt een aantal GTW-treinen omgebouwd. Door stoelen tijdelijk te verwijderen kunnen er in de zomerperiode meer fietsen mee in de trein. De treinen rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, passend bij de reizigers die van- en naar een eiland reizen. Voor het reizen met de fiets hebben reizigers een fietskaartje nodig. Deze zijn online verkrijgbaar en in de kaartautomaten. Reserveren voor een fiets hoeft niet.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Arriva