NS presenteert gemoderniseerde en duurzame dubbeldekker

NS heeft gister de gemoderniseerde dubbeldekker van het type VIRM 2 en 3 gepresenteerd. De trein is voorzien van een fonkelnieuw jasje en heeft onder meer duurzame verlichting, een nieuw klimaatsysteem en USB-poorten in zowel 1e als 2e klasse. Dit meldt NS. 

De trein gaat deze week de dienstregeling in om reizigers comfortabel naar hun bestemming te brengen. Het is de eerste van 45 dubbeldekkertreinen (242 rijtuigen) die NS de komende twee jaar volledig moderniseert tot een nieuwe trein die voldoet aan de huidige reizigerswensen en techniek. Dit gebeurt op een duurzame manier, 99 procent van de trein wordt hergebruikt of gerecycled. De investering in deze serie treinen bedraagt 400 miljoen euro en maakt deel uit van de 3,7 miljard euro die NS investeert in nieuwe en gemoderniseerde treinen voor de reizigers.

NS logo krijgt prominentere plek

Deze gemoderniseerde dubbeldekker is de eerste trein met een volledig nieuwe uitstraling aan de buitenzijde. Dit is in lijn met de nieuwe huisstijl van NS, waarbij de flow is toegepast en het logo een prominentere plek heeft gekregen. Studio Dumbar is de bedenker van het NS-logo en deze nieuwe huisstijl. De toekomstige nieuwe en gemoderniseerde treinen krijgen deze zelfde uitstraling. Onlangs zijn ook de Vectron locomotieven die bijvoorbeeld voor de Nightjet nachttrein worden gebruikt voorzien van de nieuwe uitstraling. 

Trots gevoel

"Met de stap voor stap aangekondigde versoepelingen in de coronaregels verwelkomen we onze reizigers graag weer in onze treinen. Zeker met deze fonkelnieuw ogende, frisse trein", zegt Marjan Rintel, president-directeur van NS. "Deze trein biedt reizigers vast en zeker een comfortabele reis. We zijn er trots op dat we onze dubbeldekkers een dubbele levensduur kunnen geven in eigen huis en dat dit op een nagenoeg volledig circulaire manier tot stand komt."

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS