Arriva doet aanvraag voor nachttrein naar de Randstad

Vervoersbedrijf Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor nachttreinen tussen de regio en de grote steden. Het bedrijf doet hiermee een beroep op de Europese wetgeving die verbindingen op basis van open toegang vanaf 2021 toelaat op het spoor. Hierdoor is er ruimte voor de markt om nieuwe verbindingen aan te bieden en daarmee meer service te verlenen aan de reiziger. Dit meldt Arriva.

Sinds dit jaar is het mogelijk voor vervoerders om voor eigen risico en zonder overheidsconcessie vervoerdiensten aan te bieden op het spoor, het zogeheten treinvervoer op basis van open toegang. Met deze treindiensten speelt Arriva in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer en de grote wens voor meer (inter)nationale nachttreinen.

‘Extra service voor reizigers’

“Met dit voorstel bieden we een extra service voor reizigers en verbinden we onze regio’s met de grote steden”, zegt Anne Hettinga, CEO Arriva Nederland. “We hopen op groen licht van de ACM zodat we onze plannen verder kunnen ontwikkelen. Hiermee versterken we het Nederlandse openbaar vervoer netwerk en stimuleren we meer reizigers om te kiezen voor deze duurzame manier van reizen.”

Door: Nationale Transportgids