NS ziet aantal reizigers stijgen en wil aantal treinen opvoeren

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet is er een gestage stijging te zien in het aantal treinreizigers. Afgelopen donderdag en vrijdag namen op beide dagen meer dan een half miljoen mensen de trein. Dat aantal is in 2021 nog niet zo hoog geweest. Omdat NS meer reizigers verwacht, is het spoorbedrijf bezig het aantal treinen op te voeren tot 98 procent van de dienstregeling. Dit meldt NS.

Marjan Rintel, president-directeur van NS: "We verwelkomen iedere reiziger met open armen. We zijn heel blij dat de vrijheid om te reizen terug is en dat we onze reizigers weer kunnen brengen waar zij willen gaan. De komende tijd rijdt NS steeds meer treinen om iedereen een prettige en veilige reis te kunnen bieden, want we verwachten dat deze toename doorzet."

NS roept op drukte te mijden

Vorige week woensdag verviel het advies om alleen de trein te nemen als de reis noodzakelijk is. Dat was onmiddellijk terug te zien in het aantal reizigers. De afgelopen week was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug. Op dit moment is het OV weer voor iedereen, maar is het advies wel om drukte te mijden.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS