Dienstregeling treinverkeer Noord-Holland aangepast na advies Rover

Er komen betere treinaansluitingen in Noord-Holland. Dit heeft NS besloten na een advies van reizigersvereniging Rover en andere consumentenorganisaties over dienstregeling 2022. Zo krijgen reizigers uit Amsterdam en de Zaanstreek alsnog een vroege verbinding naar Den Helder die aansluit op de eerste boot naar Texel.  Een overstap op station Alkmaar is vanaf december dan niet meer nodig. Dit meldt Rover.

In Noord-Holland staan vanaf december flink wat wijzigingen op stapel. De Zaanstreek krijgt in het weekend extra Sprinters en reizigers tussen Enkhuizen en Alkmaar profiteren volgens de plannen van NS straks weer de hele dag van een snelle overstap op station Hoorn.

Verslechtering voor de reiziger

Bij verschillende eerste en laatste treinen van de dag en in de daluren bleek in de oorspronkelijke plannen van NS sprake te zijn van een verslechtering voor de reiziger. Na een advies dat Rover samen met de andere consumentenorganisaties schreef, heeft NS nu toegezegd een aantal van deze verslechteringen te repareren.
Zo krijgen reizigers die ’s avonds reizen tussen Den Helder en Hoorn alsnog een goede aansluiting in Heerhugowaard doordat de aansluitende treinen tussen Alkmaar en Hoorn een half uur opschuiven. Hierdoor zal wel op werkdagen de laatste trein van Alkmaar naar Hoorn bijna drie kwartier vroeger rijden. Op vrijdag en zaterdag zal de laatste trein echter een kwartier later rijden.

Aansluitingen blijven behouden

Op advies van Rover blijft de laatste trein van Hoorn naar Alkmaar rijden. Wel rijdt deze helaas niet meer door naar Haarlem. Ook blijven op zondag de eerste Sprinter van Schiphol naar Den Haag, de eerste Sprinter van Uitgeest naar Alkmaar en de tweede Sprinter van Hoorn naar Schiphol rijden. Voor forenzen tussen Alkmaar en Schiphol die in het weekend gebruik maken van de vroegste trein is er ook goed nieuws. Hun aansluiting in Zaandam dreigde te verdwijnen, maar blijft nu behouden. Ook zullen op station Uitgeest in de ochtend- en avonduren voor reizigers tussen Alkmaar en de Zaanstreek meer Sprinters op elkaar aansluiten.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS

Lees ook: Spoor tussen Scheemda en Winschoten wordt verdubbeld voor Wunderline