NS breidt app uit met info over aantal P+R plekken

Hoeveel OV-fietsen er beschikbaar zijn liet de NS-app al zien, maar sinds vorige week zijn daar het aantal vrije parkeerplekken op P+R-locaties bij het station bijgekomen. Volgens de NS geldt deze service op dit moment geldt d voor 19 station, maar is het de bedoeling dit aantal komend jaar verder uitbreiden. Dit meldt NS.

“Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn bij het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is”, vertelt Bert Vaessens, Formatmanager auto parkeren bij NS.

P+R met slagboom

De NS-app en website tonen het aantal beschikbare parkeerplekken op de P+R-locaties bij de stations: Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Eindhoven, Zwolle, Assen, Duivendrecht, Den Bosch Parallelweg en Magistratenlaan, Roosendaal Spoorstraat en Stationsstraat, Boxtel, Oisterwijk, Breda, Middelburg, Zaandam, Enschede, Weert en Bilthoven. Tot en met begin 2022 voegt NS daar nog 43 stations aan toe. Uiteindelijk zal van alle P+R-locaties met slagboom bij stations het aantal beschikbare parkeerplaatsen te zien zijn. NS werkt hiervoor nauw samen met Q-Park en Skidata.

Parkeren bij stations

Dagelijks komt gemiddeld ongeveer 6 procent procent van de treinreizigers met de auto naar het station en wil daar ook parkeren. Bij stations in kleinere steden of gelegen bij dorpen ligt dit percentage hoger en komt ongeveer 20 procent met eigen auto. Hiervoor zijn bij alle stations zo’n 48.500 P+R-parkeerplekken beschikbaar. Vaessens vertelt: “Uit onderzoek weten we dat de mogelijkheid tot parkeren voor deze groep reizigers heel belangrijk is. Als die er niet zou zijn, kiest 25 procent van deze reizigers niet voor de trein.”

Door: Nationale Transportgids