Normal_station-driebergen-zeist_96dpi_1280x853px_e_nr-13197

De waardering voor Nederlandse treinstations is het afgelopen jaar naar recordhoogte gestegen. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2020, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS onder bijna 70.000 reizigers. Station Klimmen-Ransdaal staat op nummer 1, station Driebergen-Zeist is de grootste stijger in 2020. Dit meldt ProRail.

Station Driebergen-Zeist heeft afgelopen jaar de grootste stijging in een jaar doorgemaakt. In 2019 was 46 procent van de reizigers tevreden over het station, afgelopen jaar was dat 91 procent. Het station en het gebied daar omheen zijn de afgelopen jaren compleet vernieuwd. Er is een nieuwe fietsenstalling, parkeergarage en busstation gebouwd.

Naar een hoger niveau tillen

“Je ziet dat stations die we in samenwerking met gemeenten de afgelopen jaren hebben aangepakt vrijwel direct komen bovendrijven”, aldus Ans Rietstra, Chief Operational Officer bij ProRail. “Dat geldt zeker voor Driebergen-Zeist en Waddinxveen, waar sprake was van herontwikkeling van het stationsgebied. Daardoor neemt de vervoerscapaciteit toe, maar ook het comfort van reizigers. Het is onze ambitie om samen met NS en gemeenten de komende twintig jaar tientallen stations, van klein tot groot, naar een hoger niveau te tillen.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail