Grote storing legt treinverkeer in en rond Amsterdam stil

Door een grote storing aan de bediening van seinen en wissels, is het treinverkeer in de regio Amsterdam en omgeving onmogelijk of ernstig vertraagd. Reizigers wordt geadviseerd hun reis uit te stellen als dat mogelijk is. De actuele reisinformatie is op veel stations in en rond Amsterdam niet betrouwbaar. Dit melden ProRail en NS. 

De storing in en rondom Amsterdam wordt volgens ProRail veroorzaakt door een ICT-storing op de verkeersleidingspost. Vanuit deze locatie zorgt men ervoor dat treinen in en rondom de hoofdstad veilig en zoveel mogelijk volgens dienstregeling kunnen rijden. ProRail werkt hard aan een oplossing.

Rotterdam

Behalve problemen rond Amsterdam zijn er ook storingen op het spoor rond Rotterdam. Vanwege een stroomstoring bij Stedin konden er vanaf ongeveer 09.45 uur geen treinen meer rijden van en naar Rotterdam Centraal. Rond 10.45 uur is het weer mogelijk om een aantal treinen weer te laten rijden, aldus ProRail. Omdat de storingen in Rotterdam en Amsterdam ongeveer tegelijk plaatsvonden is gehele treindienst in De Randstad flink verstoord. Dit kan ook te merken zijn in andere delen van het land.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS