Verse koffie verdwijnt uit NS-treinen, definitief einde van Railcatering

Er komt een einde aan de Railcatering in de treinen van NS. Ondanks pogingen van het spoorwegbedrijf om verse filterkoffie te schenken en medewerkers een nieuw uniform te geven, ziet het bedrijf geen mogelijkheden meer om door te gaan met de treinservice. Om op een gepaste manier afscheid te nemen, krijgt het Railcatering-uniform een plek in de collectie van het Spoorwegmuseum. Dit meldt NS.

“Railcatering is opgericht in een tijd dat veel stations er ronduit sober bij lagen. Onze railcateraars speelden toen een belangrijke rol om reizigers op een comfortabele en prettige manier te laten reizen”, aldus Anneke de Vries, Raad van Bestuur NS. “De afgelopen jaren heeft NS veel geïnvesteerd in voorzieningen op stations, waardoor reizigers bij de stationswinkels of de Kiosk op het perron terecht kunnen voor bijvoorbeeld een koffie of iets te eten voordat ze de trein in stappen. Dit was terug te zien in de omzet die al langer terugliep. Deze treinservice heeft een belangrijke en bijzondere plek in de geschiedenis van NS en krijgt daarom een plek in het Spoorwegmuseum.”

Echte ambassadeurs

Nadat de Railcatering door corona sinds maart tijdelijk was stopgezet, zijn de medewerkers aan de slag gegaan bij stationswinkels van NS, zoals de Kiosk ,Stationshuiskamer, Julia’s, Rituals en AH to go. Volgens De Vries zijn de railcateraars echte ambassadeurs die NS niet kwijt wil. “We zijn dan ook blij dat ze allemaal bij ons aan de slag blijven bij een winkel van NS op het station."

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS