Aanrijding trein en voetganger op onbewaakte overweg in Drenthe

Op een particuliere overweg in het Drentse Wijster, bij Beilen heeft afgelopen dinsdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een voetganger. Het slachtoffer is daarbij overleden. De hulpdiensten gingen ter plaatse en deden onderzoek naar de toedracht. Dit meldt ProRail.

In de trein die bij het ongeval betrokken was zaten ongeveer vijfentwintig reizigers. Zij zijn rond 8.15 uur door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd. De incidentenbestrijders maakten daarvoor gebruik van een tweede trein, die naast de gestrande trein werd gezet.

Door de aanrijding waren beide sporen tussen Beilen en Hoogeveen versperd en was er geen treinverkeer mogelijk. Rond 10.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Onbeveiligde overweg

De overweg in Wijster waar de aanrijding heeft plaatsgevonden is een NABO: een niet actief beveiligde overweg. Dat betekent dat deze niet beveiligd is met een Andreaskruis, overwegbomen of bellen. ProRail wil deze overwegen opheffen omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Door: Nationale Transportgids