Financiële man ProRail legt functie neer

Na bijna vijf jaar werkzaam te zijn geweest als CFO bij ProRail heeft Hans van Leeuwen besloten om zijn functie per 1 mei aanstaande neer te leggen. Van Leeuwen die sinds 2016 bij ProRail werkt wil meer tijd door gaan brengen met zijn familie. Dit meldt ProRail.

Hans Alders, voorzitter van de raad van commissarissen is zeer positief over de inzet van Hans van Leeuwen bij ProRail: “Hans van Leeuwen heeft zich de afgelopen vijf jaren  met hart en ziel ingezet voor ProRail. Daar wil ik hem namens de Raad van Commissarissen voor bedanken. Zijn persoonlijke keuze om meer tijd en aandacht aan zijn gezin te besteden, kenmerkt hem. Helaas voor ons ProRail, maar hoe mooi voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.”

De Inktpot

John Voppen, CEO van ProRail waardeert de daadkracht en gedrevenheid van Van Leeuwen: "Dankzij Hans is ProRail nu eigenaar van de Inktpot en de Tulpenburgh - tussen zijn eerste gedachte hierover en de daadwerkelijke aanschaf zaten slechts een paar weken! Die daadkracht en gedrevenheid - gebaseerd op zijn eigenzinnige visie op mensen, samenwerken en duurzaamheid - kenmerken hem. En met die eigenschappen in gedachte, begrijp ik zijn keuze voor het loslaten van ProRail en het extra omarmen van zijn gezin volkomen. Mij rest dit te accepteren - met pijn in mijn hart.”

Carrière

Hans van Leeuwen kwam in contact met ProRail toen hij van het oosten des lands naar het westen verhuisde en trad niet veel later aan als de nieuwe CFO. Hij begon zijn carrière 28 jaar geleden als financieel directeur bij Kelly Services Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens ruim twaalf jaar lang CFO bij Ben/T-Mobile en bijna drie jaar CFO bij VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail