Arriva maakt namen nieuwe WINK-treinen bekend

Noorderzon, Oerol, Hangende Keukens, Oldehove, Alvestêdetocht en Snitser Mar. Dit is een kleine greep uit de nieuwe treinnamen van Arriva. De jury heeft samen met 10.000 stemmers de namen uitgekozen voor de achttien nieuwe WINK-treinen die gaan rijden op de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Arriva was met haar Namenwedstrijd op zoek naar de favoriete bestemmingen van de inwoners van Groningen en Friesland. Dit meldt Arriva.

Er werd meteen vanaf de start op 6 november enthousiast op de namenwedstrijd gereageerd. Met ruim 3.000 inzendingen en 10.000 stemmen was dit de meest succesvolste zoektocht van Arriva. Anne Hettinga, juryvoorzitter en voorzitter raad van bestuur van Arriva, blikt tevreden terug. “Het is mooi om te zien dat zo’n Namenwedstrijd mensen en bestemmingen met elkaar verbindt. Zo werd er bijvoorbeeld massaal gelobbyd om bepaalde favoriete bestemmingen op de trein te krijgen. Zelf ben ik blij dat een van onze iconische Friese meren, Snitser Mar, op de trein komt te staan.”

Inspirerend verhaal

Vanaf het voorjaar stromen de WINK-treinen in de dienstregeling in. Daarna worden de treinen één voor één met hun naam gepresenteerd. De bestemmingen kom je straks op verschillende plekken tegen. Natuurlijk aan de buitenkant van de trein, maar ook wordt de bestemming gevisualiseerd aan de binnenkant. Daarnaast maakt Arriva inspirerende verhalen over de bestemmingen en plaatst deze onder andere op haar platform een Treinvolverhalen.nl

Concessie Noordelijke lijnen 

Arriva is op 13 december 2020 gestart met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw voor 15 jaar gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachsen) en de provincie Fryslân. Arriva blijft deze treinlijnen tot en met 2035 verzorgen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Arriva