Geel-blauwe NS-sokken vallen niet in goede aarde bij NS-medewerkers

Een deel van de medewerkers van NS heeft dit jaar geen kerstpakket gekregen, maar geel-blauwe Happy Socks. Een cadeau dat in deze tijden van crisis niet kan rekenen op vrolijke gezichten. Dit meldt RTL Nieuws.

Volgens FNV Spoor vakbondsbestuurder Henri Jansen valt het cadeau niet in goede aarde bij NS-personeel en “blijkt hier weer de afstand tussen de afdeling commercie, die het voor het zeggen heeft, en de operationele mensen".  Janssen liet zich al eerder negatief uit over het besluit van de NS-directie om dit jaar geen kerstpakketten uit te delen. In een reactie zei de FNV-bestuurder toen: "Het zal vast niet de intentie zijn geweest, maar hiermee zeg je dat je schijt hebt aan het 'voetvolk'”.

Alternatief geschenk

Niet alle NS’ers kregen de sokken overigens opgestuurd. Alleen medewerkers van specifieke afdelingen, kregen de gestreepte sokken in de brievenbus. NS heeft de medewerkers al eerder een alternatief kerstcadeau toegezegd, en volgens een woordvoerder dat niet de sokken. Wat het geschenk wel is wordt volgende week duidelijke, zo laat de woordvoerder weten.

Weg kwijt

NS schrapte de traditionele kerstpakketten dit jaar om naar het schijnt ‘enkele tonnen’ te kunnen besparen. En dat voelt extra zuur omdat de raad van bestuur wordt uitgebreid, vindt vakbondsman Janssen. “Mensen verdienen daar 380.000 euro per jaar. En dan zetten er een vijfde bestuurslid bij. NS is 'totaal de weg kwijt”, aldus Janssen in een reactie tegenover RTL Nieuws.

Door: Nationale Transportgids