NS aan de slag met 'geplaagd' stationsgebied Middelburg

De Gemeente Middelburg, ProRail en NS werken samen aan een aantrekkelijk stationsgebied in Middelburg. De komende periode wordt onderzocht wat er noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat het monumentale station weer jaren voldoet aan de behoefte van de reizigers. Dit meldt NS. 

Eerdere plannen voor de verbouwing konden helaas niet worden uitgevoerd door problemen die gevonden werden met de fundering van het stationsgebouw. Onderdeel van de onderzoeken die gaan plaatsvinden, is om te bekijken hoe deze problemen het beste opgelost kunnen worden. “Er was eigenlijk geen enkele aanleiding om te denken dat er iets mis zou zijn met de fundering”, zegt NS-projectleider Ken Prijn.

“Voor de zorgvuldigheid hebben we het toch laten bekijken en toen bleek ineens dat de fundering over een jaar of tien sowieso vervangen zou moet worden. Dan heeft het geen zin om nu te gaan verbouwen. We willen het in een keer goed doen, dus we gaan nu eerst de opties bekijken.” De onderzoeken aan het station zijn gister begonnen

Nieuwe perrons

Naast het stationsgebouw moeten ook de perrons en de perronkap vervangen worden door ProRail. “Hoe we dit precies gaan doen zoeken we nu uit”, zegt ProRail-projectleider Eric-Jan Luijk. “Tijdens de werkzaamheden willen we de overlast voor reizigers zoveel mogelijk beperken. Maar enige hinder is onvermijdelijk. Daar krijgt de reiziger uiteindelijk wel een beter en comfortabeler station voor terug met goede voorzieningen. We gaan nu kijken hoe we alle werkzaamheden het beste kunnen inpassen.”

Aantrekkelijk stationsgebied

Het station moet een overzichtelijke en makkelijke plek zijn waar (warm) gewacht kan worden op de trein, toiletten zijn en er een warme drank gekocht kan worden. Een stationsgebied dat uitnodigt om de stad Middelburg te verkennen. Het monumentale Station Middelburg verwelkomt doorgaans heel veel toeristen. Het ov, al dan niet in combinatie met de fiets, vormt een steeds aantrekkelijker en duurzamer alternatief om de stad Middelburg en de overige Zeeuwse steden te bezoeken.

Door: Nationale Transportgids