Arriva van start met nieuwe treinconcessie op Noordelijke lijnen

Arriva is gisteren gestart met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Ook de komende vijftien jaar blijft de vervoerder het regionale treinvervoer in Fryslân en Groningen verzorgen. Met de campagne Vertrouwd, vernieuwd, vooruit, voor jou! brengt het bedrijf de reizigers op de hoogte van de vele veranderingen. Dit meldt Arriva.

Naast de nieuwe treinconcessie is ook de nieuwe dienstregeling van Arriva op de Noordelijke lijnen gister van start gegaan. Zo krijgen reizigers nog meer reismogelijkheden door onder andere de inzet van extra spits- en sneltreinen. Zo is er een extra sneltrein tussen Groningen Leeuwarden, een sneltrein van Winschoten naar Groningen en een spitstrein van Sneek naar Leeuwarden.

Nieuw is ook dat alle Arriva-treinen voortaan een eigen lijnnummer hebben. Dit nummer bestaat uit twee letters en een nummer; RE staat voor RegioExpres (sneltrein) en RS staat voor RegioSprinter (stoptrein). Dit staat voortaan samen met de eindbestemming op de trein.

Zitplaatsindicatoren

Arriva is continu bezig met verbeteren en doorontwikkelen, waarbij het belang van de reiziger centraal staat. Zo introduceert het bedrijf Arriva Flow. Hierbij reis je met je OV-chipkaart maar betaal je achteraf. De nieuwe en vernieuwde treinen hebben zitplaatsindicatoren (zie foto) aan de buitenkant. Hierdoor is aan de buitenkant van de trein zichtbaar is of er in de coupé veel, minder of geen zitplaatsen beschikbaar zijn. Ook in de Arriva app zie je voortaan hoe druk het in de trein is. De druktemelder geeft op basis van de afgelopen weken aan hoeveel drukte er in de trein verwacht wordt.

Comfort en beleving

De huidige 50 GTW-treinen worden om de beurt allemaal vernieuwd. Zowel deze GTW-treinen als de nieuwe WINK-treinen hebben een upgrade van het comfort gehad. Hierdoor reis je voortaan voor het tarief van de 2e klas maar met het comfort van de 1e klas.

Door: Nationale Transportgids