Drie overwegen en kruising haven Moerdijk beveiligd

Op het haven- en industrieterrein Moerdijk hebben ProRail en het havenbedrijf een mooie stap gezet in de verbetering van de verkeersveiligheid. Drie belangrijke en druk bereden overwegen zijn uitgerust met rode lichten en spoorbomen. Daarmee wordt het wegverkeer voortaan tijdig gealarmeerd als er een trein wil passeren. Dit meldt Port of Moerdijk.  

Het beveiligen van de overwegen op de kruising Orionweg – Zuidelijke Randweg maakt deel uit van een groter project om de doorstroming en de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein te verbeteren.

Zo is ook het asfalt verbreed en is een verkeersregelinstallatie met een drip-functie (Dynamische Route-informatiepaneel) aangelegd om filevorming tegen te gaan vanaf de snelweg. Hiermee wordt routeinformatie gegeven aan de weggebruiker en het personen- en vrachtverkeer in goede en veilige banen geleid. Aannemer Van Gelder heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Toekomstige ontwikkelingen

De komende jaren staat er meer werk op stapel op het haventerrein Moerdijk. Om te beginnen wordt volgend jaar de Energieweg op een tweede locatie aangesloten op de Westelijke Randweg. Daarvoor passen het Havenbedrijf Moerdijk en ProRail een overweg aan, welke ook wordt voorzien van beveiliging. En in 2023 staat de aanleg gepland van twee nieuwe opstelsporen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier kunnen straks treinen van maximaal 760 meter worden opgesteld. 

Door: Nationale Transportgids