Gronings station Sappemeer Oost opgeheven door komst nieuwe sneltrein

Vanaf zondag 13 december stoppen er geen treinen meer op station Sappemeer Oost in de provincie Groningen. Het treinstation vervalt om de extra sneltreinen tussen Groningen en Winschoten te kunnen laten rijden. Voor de huidige reizigers is station Hoogezand-Sappemeer dan het dichtstbijzijnde station. Dit meldt de provincie Groningen.

 

De afgelopen jaren is het steeds drukker op het traject Groningen-Winschoten. Met name in de spits. De verwachting is dat het aantal reizigers in de toekomst blijft groeien. Daarom rijden er vanaf 14 december aanstaande meer en snellere treinen tussen Groningen en Winschoten. Deze extra treinen zorgen voor meer spreiding van de reizigers en een grotere kans op een zitplaats.

Weinig reizigers

In de gemeente Midden-Groningen liggen nu vijf treinstations. Uit onderzoek blijkt dat op Sappemeer Oost het minst aantal reizigers in- en uitstapt. Deze reizigers komen veelal lopend of op de fiets naar het station. Voor hen is station Hoogezand-Sappemeer straks het dichtstbijzijnde station. Hoogezand-Sappemeer ligt op circa  twee kilometer afstand. Op dit station komen meer parkeergelegenheden, fietsstallingen en fietskluizen.

Ontmantelen

ProRail begint vanaf maandag 14 december met het ontmantelen van de stationsomgeving en het station. Het perron wordt afgesloten met een tijdelijk hekwerk en later in 2021 definitief verwijderd. 

Door: Nationale Transportgids