Hof van Twente pakt dertien onbeveiligde overwegen aan

Alle dertien onbeveiligde overwegen in de gemeente Hof van Twente gaan weg. Dit hebben de gemeente en de provincie Overijssel besloten. Hiermee zetten zij een grote stap in de aanpak van NABO’s (Niet Actief Beveiligde Overweg). In opdracht van het ministerie bereikte ProRail met hen overeenstemming voor de dertien NABO’s. Dit meldt ProRail.

Het landelijk gelegen Hof van Twente is bijzonder wat betreft overwegen: de gemeente telt nu nog de meeste onbeveiligde overwegen van Nederland. Het gaat hier om acht openbare en vijf particuliere onbeveiligde overwegen. Deze NABO’s liggen daar in de toekomst niet meer. Dinsdag 3 november stemde het college van Burgemeester en Wethouders in om ze stuk voor stuk aan te pakken. Binnenkort tekenen alle partijen de intentieovereenkomst.

Nog steeds goed bereikbaar

“Overwegen zoals deze willen we graag aanpakken”, zegt Dorothe Wennekendonk, regiodirecteur Noord-Oost bij ProRail. “Daarom ben ik blij dat de gemeente hier mede met de investering vanuit het ministerie een grote stap wil zetten. Het gebied blijft goed bereikbaar, terwijl de veiligheid voor de omgeving en het treinverkeer flink verbetert. Dankzij gezamenlijke inspanning van ProRail, gemeente en provincie, hebben we dit voor elkaar gekregen. Ik hoop dat steeds meer gemeenten volgen.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail