Yerseke krijgt viaduct over het spoor, ProRail enthousiast

De overweg Zanddijk in de gemeente Reimerswaal in Zeeland wordt binnen enkele jaren worden vervangen door een viaduct. Met dat voorstel heeft Provinciale Staten in Zeeland onlangs ingestemd. Spoorbeheerder ProRail is erg blij met dit besluit, omdat er hiermee weer een overweg kan worden opgeheven. De bouw van het viaduct maakt deel uit van een groter project, de verbreding en aanpassing van de provinciale weg N673. Dit meldt ProRail.

 

Met het verbreden en aanpassen van de N673 wil de provincie Zeeland samen met de gemeente Reimerswaal de ontsluiting van Yerseke verbeteren. Een omvangrijk en kostbaar project waarvoor in 2022 de eerste schop de grond in moet gaan. Bij de wegverbreding was de overweg Zanddijk één van de knelpunten. Alle partijen waren het erover eens dat het opheffen van de overweg de beste oplossing zou zijn.

Overweg opheffen

Regiodirecteur Wendy de Wild: "We zijn erg blij met dit besluit en maken ons er hard voor, ook naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, om de realisatie van het viaduct mogelijk te maken en hiermee de gelijkvloerse spoorkruising op te kunnen heffen. Wat ons betreft het resultaat van een hele goede en prettige samenwerking met de provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal. Daar wil ik ze ook via deze weg graag voor bedanken!" 

ProRail ziet het liefst alle overwegen in Nederland op termijn verdwijnen. Overwegen kunnen storingen veroorzaken voor trein- en wegverkeer en er is altijd een risico op ongelukken. Daarom is de meest veilige overweg geen overweg, meent ProRail.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail