ProRail op streek met aanpassingen onbeveiligde overwegen

Het aanvalsplan voor NABO (Niet Actief Beveiligde Overwegen) werkt: meer dan 65 onbeveiligde overwegen zijn inmiddels aangepakt. Nog eens tientallen staan op het punt om te verdwijnen of hebben tijdelijke beveiligingsmaatregelen. Dit meldt ProRail. 

ProRail werkt voor dit resultaat succesvol samen met vele partijen: overheden, landeigenaren, vervoerders, terreinbeheerders, nutsbedrijven, belangenverenigingen en aannemers. "We rusten niet voor we het einddoel van 180 aangepakte NABO’s bereiken. We roepen alle betrokkenen op om mee te werken, zodat we van deze overwegen af zijn vóórdat er ongelukken gebeuren", laat de spoorbeheerder weten. 

Veiligheid neemt toe

In opdracht van het ministerie van I&W heeft ProRail 180 onbeveiligde overwegen in een programma ondergebracht om ze zo snel mogelijk aan te pakken. "Ook in de afgelopen periode hebben we weer een groot aantal onder handen genomen. Per overweg is de puzzel steeds weer anders, maar door goed samen te werken met onze stakeholders behalen we goede resultaten. Dankzij dit programma neemt de veiligheid voor weg- en treinverkeer toe."

Door: Nationale Transportgids