ProRail: straks extra treinen in de spits tussen Groningen en Winschoten

ProRail en spooraannemer Strukton werken deze week tussen Groningen en Winschoten om te zorgen dat daar in december extra treinen kunnen rijden in de spits. Op het traject Groningen-Bad Nieuweschans wordt onder andere gewerkt aan perrons, de sporen en het veiliger maken van overwegen. Dit meldt ProRail. 

De werkzaamheden zijn voor het project Sneltrein Groningen-Winschoten. Daarnaast zijn de spooraanpassingen die nu worden gedaan ook nodig voor de Wunderline, de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen.

Met aanpassingen aan sporen en stations kunnen er dit jaar nog in de spits naast stoptreinen ook sneltreinen rijden. Vijf extra treinen in de ochtendspits en acht in de middagspits. Dat levert reizigers een tijdswinst op van negen minuten tussen Groningen en Winschoten.

Overwegen aanpakken

Als er meer en snellere treinen gaan rijden op een traject is veiligheid bij overwegen extra belangrijk. Daarom komen er bij vijf overwegen op het traject extra maatregelen, zoals beveiliging met overwegbomen. Drie niet-actief beveiligde overwegen heft ProRail helemaal op.

Door: Nationale Transportgids