ProRail en Havenbedrijf Moerdijk gaan overwegen veiliger maken

Drie overwegen in het havengebied Moerdijk krijgen beveiliging. Er komt een verkeersregelinstallatie en een verbreding van het asfalt bij de kruising Orionweg-Zuidelijke Randweg. Daarmee wordt het een stuk veiliger voor trein- en wegverkeer en ontstaan er geen files meer vanaf de snelweg. Het werk aan de overwegen gaat deze maand van start. Dit meldt ProRail. 

Havengebied Moerdijk heeft meerdere onbeveiligde overwegen. Hoewel de treinen hier stapvoets rijden, hebben er de afgelopen jaren meerdere ongelukken plaatsgevonden. Daarom verbeteren ProRail en het havengebied Moerdijk de veiligheid voor trein- en wegverkeer door overwegen te beveiligen met spoorbomen. Daarnaast komt er dynamische bewegwijzering. Dit leidt het vrachtverkeer vanaf de snelweg in goede banen en houdt zo het havengebied op veilige wijze goed bereikbaar’, zo meldt de spoorbeheerder.

Handmatige bediening

VolkerRail start met de vernieuwing van het wegdek van de overwegen. De volgende stap is het plaatsen van de overweginstallaties en het aanpassen van de beveiliging door aannemer Van Gelder. De machinist kan de bomen straks handmatig bedienen met een druk op de knop. Als alles volgens planning loopt, worden de overweginstallaties eind november in werking gezet. Een maand later is ook de dynamische bewegwijzering klaar, aldus ProRail.

Door: Nationale Transportgids