Normal_rss_entry-410905

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben in Marjan Rintel een nieuwe president-directeur gevonden. Ze volgt per 1 oktober Roger van Boxtel op als topbestuurder van de spoorvervoerder. Rintel, die als eerste vrouw de NS gaat leiden, is nu nog operationeel directeur bij het bedrijf.

Gerard van de Aast, voorzitter van de raad van commissarissen van NS, noemt het een voordeel dat Rintel als aanstaande topbestuurder de NS "tot in de haarvaten" kent. Ze werkt sinds 2014 bij de NS, waar ze al lid is van de raad van bestuur. Zij is op dit moment nog de eindverantwoordelijke voor de operationele kant van alle vervoers- en onderhoudsactiviteiten van de NS.

Rust teruggekeerd bij NS

Over Van Boxtel was bekend dat zijn termijn als topman van de NS in augustus zou aflopen, na een verlenging van zijn aanstelling met één jaar. Volgens de NS is onder zijn leiding de rust in de leiding van het bedrijf teruggekeerd. De voormalige D66-politicus trad in de zomer van 2015 aan nadat Timo Huges als president-directeur het veld moest ruimen wegens onregelmatigheden bij de aanbesteding rond openbaar vervoer in Limburg.

Door: ANP