Wat doet NS bij een treinstoring in coronatijd?

Sinds 1 juni rijdt NS weer volgens de normale dienstregeling. Wel zijn er een aantal maatregelen waar iedereen zich aan dient te houden: het dragen van mondkapjes en het houden van afstand, bijvoorbeeld. Ook in coronatijd kunnen er verstoringen en vertragingen plaatsvinden, en het opvangen hiervan loopt nu een beetje anders dan normaal. Dit meldt NS.

Een seinstoring, defecte bovenleiding of werkzaamheden vinden ook nu plaats, en NS kijkt in dat geval direct naar hoe deze verstoring opgevangen kan worden. Dit kan via een omreisroute of door middel van bussen. Omreisroutes worden aangegeven in de reisplanner, maar als NS ziet dat het te druk is wordt de omreisroute niet in de planner gezet en worden reizigers geacht hun reis uit te stellen. NS zet in sommige gevallen, zoals bij werkzaamheden, bussen in. Wegens de beperkte zitgelegenheid in een bus regelt NS nu meer bussen dan normaal, maar ook hier geldt dat als het te druk wordt reizigers gevraagd kunnen worden hun reis uit te stellen.

Overal in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht, en NS vraagt reizigers nog steeds alleen met de trein te reizen als dit echt noodzakelijk is.

Door: Nationale Transportgids