Provincie Utrecht onderzoekt reisgedrag in corona-tijd

De provincie Utrecht onderzoekt het effect van de coronamaatregelen op het reisgedrag van de inwoners. Op dit moment is er ruim een kwart minder verkeer op de weg in Utrecht. Het gebruik van het openbaar vervoer in de provincie is gedaald naar circa 10 procent. Dit meldt de provincie Utrecht.

Door inwoners te vragen naar hun reisgedrag vóór, tijdens en na de coronamaatregelen krijgt de provincie Utrecht inzicht in de impact van beperkende maatregelen op het verkeer en openbaar vervoer. De gegevens worden verzameld door onderzoek- en adviesbureau Moventem en een interne onderzoeker bij de provincie.

Veiligheid in het openbaar vervoer

In het onderzoek krijgt de veiligheid van het regionaal Utrechts openbaar vervoer bijzondere aandacht. Gekeken wordt naar de maatregelen die de provincie Utrecht en de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht kunnen nemen om reizigers na de coronacrisis veilig gebruik te laten maken van het openbaar vervoer. De provincie is zeer benieuwd naar wat er volgens inwoners nodig is om de overgang naar ‘normaal’ gebruik van het openbaar vervoer mogelijk te maken. Daarom worden vragen gesteld over mogelijke maatregelen die in de bussen en trams genomen kunnen worden, die bijdragen aan een veilig gebruik van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht.

Meedoen met het onderzoek?

Voor een zo compleet en betrouwbaar mogelijk beeld zoekt de provincie Utrecht naar meer deelnemers. Het invullen van de online vragenlijst is mogelijk tot en met 26 mei. Ga daarvoor naar www.moventem.nl/utrecht.

Door: Nationale Transportgids