Werkzaamheden aan spoor Groningen-Leeuwarden tijdens meivakantie

In de meivakantie vinden werkzaamheden plaats op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden. Vanaf eind 2020 moet hier per uur een extra sneltrein gaan rijden. De stremming bestaat uit twee delen: van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost en van woensdag 29 april tot en met maandag 4 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. Dit meldt de provincie Groningen.

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden

Vanuit het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL) wordt er in de meivakantie gewerkt aan het verbeteren van de stations van Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Ook komt er een keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, worden een aantal wissels geplaatst en wordt het nieuwe spoor aangesloten op het bestaande spoor.

Extra sneltrein

Eind 2020 gaat de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Door: Nationale Transportgids