Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brenger ziet vraag naar duurzamer zakelijk transport met 200 procent toenemen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Brenger ziet vraag naar duurzamer zakelijk transport met 200 procent toenemen
Afgelopen januari werden ruim drie keer zoveel zakelijke ritten geboekt via koeriersplatform Brenger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Nog steeds blijft de vraag via retailers stijgen. Dat is opvallend, gezien winkels en afhaalpunten dit jaar ‘gewoon’ weer open zijn. Toch blijft de consument vragen om aan huis bezorging en dan het liefst zo duurzaam en efficiënt mogelijk. Retailers zitten hierdoor vaak met de handen in het haar zitten omdat ze het transport niet geregeld krijgen. Dat meldt Brenger. 

De stijging van 200 procent in 2021 die Brenger constateert gaat om groot te vervoeren spullen zoals meubels, industriële goederen en fietsen die van retailers worden gekocht, bezorgd of ernaar worden geretourneerd.

Flexibele transportoplossing 

Retailers klopten het afgelopen jaar zoveel vaker bij Brenger aan vanwege met name gebrek aan tijd, geld of personeel om zelf de ritten uit te voeren, een planning te maken of een customer care te faciliteren. Ook de schade die vaak wordt geleden tijdens een transport is een reden om de transportdienst van Brenger te proberen, blijkt uit een rondvraag. Kortom, retailers kiezen voor een flexibele transportoplossing omdat een eigen bezorgservice te veel risico's met zich mee brengt. 

Andrew van wandpaneelwinkel Akupanel bevestigt dat: “Bij andere transportdiensten is het concept steeds hetzelfde: orders worden opgehaald, worden naar distributiecentra gereden, worden onderverdeeld in busjes en rondgereden naar de klanten. Binnen dit systeem lukte het ons alleen nooit om onze orders op dezelfde dag op te laten halen en te bezorgen. Via Brenger kan dit wel. We hebben recentelijk 150 orders in één dag verwerkt.”

Duurzaamheid 

Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in aankoopbeslissingen van consumenten, waardoor retailers gedwongen zijn duurzame oplossingen aan te bieden aan hun klanten.  Uit onderzoek van RetailX blijkt zelfs dat 57 procent van de (online) shoppers bereid is om meer te betalen voor duurzame bezorgopties. Toch biedt slechts 33 procent van de grotere webwinkels uit Europa een duurzame logistieke optie aan.

“Retailers en veilinghuizen weten ons in steeds grotere getalen te vinden en daar zijn we erg blij mee. Zij bevestigen ons overigens dat ze niet achter kunnen blijven, omdat de consument dat nu eenmaal van ze verwacht,” aldus oprichter en CFO van Brenger Wisse Koedam.

Efficiënt plannen 

Naast elektrisch rijden, valt er met efficiënt plannen ook klimaatwinst te behalen. Een koerier die toch al van Groningen naar Amsterdam rijdt, kan vaak in dezelfde moeite een extra bank of fiets meenemen. Via de technologie van Brenger kunnen retailers hun te vervoeren grote spullen inboeken op bestaande ritten. Daarmee krijgen zowel de consument als de koerier en de retailer de actuele prijs van de efficiënte rit te zien. Daarnaast maakt Brenger inzichtelijk wat het transport aan CO2-uitstoot bespaart. In Nederland zorgde diens technologie voor zo’n 1.149.784 kilo minder CO2-uitstoot het afgelopen jaar.

Door: Nationale Transportgids 

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.

18 april '24 ( 8:15)

Europese autobranche in maart licht gekrompen

De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

17 april '24 (17:00)

Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 bij Purmerend

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

17 april '24 (16:30)

Bussen streekvervoerders staan zaterdag ook drie minuten stil

Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten.

17 april '24 (13:15)

Massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault mag doorgaan

Stichting Car Claim mag een collectieve procedure beginnen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te krijgen voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters.

17 april '24 (13:00)

Honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva in 2023

Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

17 april '24 (12:15)

Slimme stoplichten verzamelen veel informatie over autorijders

Slimme verkeerslichten die contact maken met de telefoons van weggebruikers brengen privacyrisico's met zich mee waar de overheden waarschijnlijk niet goed over hebben nagedacht. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens, die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief met klem oproept uit te zoeken of de verkeerslichten voldoen aan de privacywetgeving (AVG).

17 april '24 ( 6:00)

Erasmusbrug wekenlang 's avonds en 's nachts dicht vanwege onderhoud

De Erasmusbrug in Rotterdam is tussen 17 april en 8 mei dagelijks tussen 20.00 en 05.00 uur dicht voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. De maatregel is volgens de gemeente nodig om een veilige plek te bouwen voor de schilders van het pyloon, het staande en meest zichtbare deel van de brug. Het onderhoudswerk aan de Erasmusbrug, dat in februari is gestart, gaat naar verwachting heel 2024 duren.

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.