Website Fietsen.nl in de veiling voor een kwart miljoen

Op dit moment wordt de domeinnaam Fietsen.nl samen met 49 andere premium domeinnamen via online veilingplatform Troostwijk Auctions geveild. Bedrijven uit Nederland en België hebben de mogelijkheid om tot 9 februari 2022 mee te bieden op één van de kostbaarste .nl-domeinnamen ooit geveild. Dit meldt SummerBreeze BV.

Jaarlijks worden er in Nederland en België miljoenen fietsen verkocht. Uit onderzoek dat brancheorganisatie Bovag liet doen kwam naar voren dat de Nederlandse fietsenverkoop in 2020 goed was voor maar liefst 1,65 miljard euro aan omzet.

Domeinnaam 

Eigenaren Niek van Alphen en Niels Garretsen van SummerBreeze BV verwachten dan ook dat Fietsen.nl tussen de 200.000,- euro en 250.000,- euro gaat opbrengen in de veiling. “We hebben in het verleden diverse biedingen van zes cijfers afgeslagen, dus we weten dat er animo is voor deze domeinnaam. Voor de juiste partij, bijvoorbeeld een fietsenfabrikant, fietsengroothandel en/of online fietsenwinkel, is deze domeinnaam binnen no-time weer terugverdiend. Met een domeinnaam als Fietsen.nl laat je concurrenten mijlenver achter je en sta je ijzersterk in je online marketing.”, aldus eigenaar Niek van Alphen.

Gigantische bedragen 

Voor wie denkt dat 250.000 euro een absurde prijs is voor een domeinnaam komt bedrogen uit. In 2000 werd Voetbal.nl voor maar liefst 1.000.000 gulden verkocht. Vakantie.nl ging zelfs nog een prijsklasse hoger en verwisselde een aantal jaar geleden voor maar liefst 2.5 miljoen euro van eigenaar. Ook Seks.nl deed het met 230.000 euro niet slecht. Kortom: voor premium domeinnamen worden gigantische bedragen neergeteld.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: SummerBreeze BV