Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meerdere verkeersongevallen door gladheid

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meerdere verkeersongevallen door gladheid
De gladheid in Nederland heeft geleid tot meerdere verkeersongevallen, melden de ANWB en de politiekorpsen Flevoland en Gooi- en Vechtstreek.

De ANWB meldt dat er tot dusver ongeveer twintig meldingen van ongelukken door de gladheid zijn binnengekomen en dat die vooral komen uit het midden van het land, met name uit Flevoland. "Er waren onder meer problemen op de A1, A6 en A27", aldus een woordvoerder.

Volgens de politie Flevoland zijn er meerdere voertuigen van de weg geraakt, waarbij enkele mensen lichtgewond zijn geraakt. "Blijf voorzichtig en extra alert", aldus de politie. Rijkswaterstaat laat weten dat de snelheid wegens de weersomstandigheden is teruggebracht tot 50 kilometer per uur bij Almere (A6), knooppunt Muiderberg (A1/A6), knooppunt Eemnes (A1/A27) en bij knooppunt Hoevelaken richting noorden (A50).

Rijstroken dicht

De Stentor meldt dat in Zeewolde een auto van de weg is gegleden en in een greppel terecht is gekomen. De bestuurder zou door de gladheid de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt, waarna het voertuig op de kop in de greppel belandde. De bestuurder zou gewond zijn geraakt en voor behandeling zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Omroep Flevoland meldt dat er op de A6 bij Almere twee ongelukken waren. Bij het ene incident botsten twee auto's op elkaar en bij de andere vier. Als gevolg ervan zijn twee rijstroken dicht en is de vertraging 22 minuten, aldus de ANWB.

Code oranje

In de regio Gooi- en Vechtstreek vonden "in relatief korte tijd diverse verkeersongevallen plaats waarbij de gladheid een rol speelde", aldus de politie daar. "Gelukkig hoofdzakelijk blikschade", voegde de politie toe in een bericht op Twitter.

In Nederland is donderdagochtend code oranje van kracht in het noorden en midden van het land. Op meerdere plekken kan regen vallen op een bevroren ondergrond, waardoor zich een ijslaagje op wegen kan vormen.

Door: ANP

28 maart '24 ( 8:15)

Positief resultaat voor laadbedrijf Fastned

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft vorig jaar een stap richting winstgevendheid gezet. Voor de aftrek van onder andere rentes, belastingen en afschrijvingen boekte het bedrijf een positief resultaat.

28 maart '24 ( 6:00)

ANWB verwacht drukke wegen rond Pasen

Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. De drukte begint donderdagmiddag al, als mensen vanaf hun werk naar huis rijden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang komt. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file. De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant.

27 maart '24 (17:00)

Opvoersetjes e-bikes op openbare weg worden verboden door kabinet

Het kabinet is van plan bezit en gebruik van opvoersetjes voor elektrische fietsen strafbaar te stellen op de openbare weg. Daarover wordt binnenkort een officieel besluit genomen, bevestigt een ingewijde na berichtgeving door RTL Nieuws. Op eigen terrein blijven opgevoerde e-bikes wel toegestaan.

27 maart '24 (12:19)

Grote interesse voor AanZET-subsidie voor aanschaf van Zero-Emissie Trucks

De subsidieregeling voor het aanvragen van een Zero-Emissie Truck (AanZET) is op de eerste dag van de openstelling al voor meer dan de helft van het beschikbare budget aangevraagd. Op dinsdag 26 maart om 12 uur waren al 350 aanvragen binnengekomen en om 16.00 uur stond het aantal aanvragen op 402. Dit meldt de RAI Vereniging. 

27 maart '24 (10:45)

Laatste dieselvoertuig ooit van Volvo uit fabriek gerold

Autofabrikant Volvo heeft zijn laatste dieselauto gemaakt. Dat laatste dieselvoertuig, een XC90, werd geproduceerd in de fabriek in het Zweedse Torslanda. Dit exemplaar krijg een plek in een museum van Volvo in Gotenburg.

27 maart '24 ( 8:00)

VVN: geen fatbikes bij praktisch verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft besloten om fatbikes niet toe te staan tijdens het eigen praktisch verkeersexamen waarbij kinderen een route fietsen, meldt de organisatie woensdag. Dat de fatbike in potentie hoge snelheden kan bereiken kan "leiden tot gevaarlijke situaties voor zowel kinderen als de omgeving", vindt directeur Evert-Jan Hulshof. Volgens hem staat dat haaks op de eigen doelstellingen en de manier waarop het examen wordt afgenomen.

26 maart '24 (12:15)

Volgens Babboe rond Pasen meer duidelijkheid over terugroepen bakfietsen

Mensen met een bakfiets van Babboe krijgen rond Pasen meer duidelijkheid over de modellen die het bedrijf moet terugroepen, meldt een woordvoerster van moederbedrijf Accell. Ruim een maand geleden maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat de meeste modellen moeten worden teruggeroepen omdat de veiligheidsrisico's van de fietsen te groot zijn. Tot nu toe heeft Babboe alleen de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E teruggeroepen.

26 maart '24 ( 9:15)

Bussenfabrikant Ebusco rekent op flink betere resultaten

Fabrikant van elektrische bussen Ebusco verwacht na een moeilijke periode dit jaar een flinke verbetering van de resultaten. De onderneming uit Deurne waar onlangs nog tientallen flexbanen werden geschrapt, denkt de jaaromzet bijvoorbeeld meer dan te verdrievoudigen en rekent gecorrigeerd voor onder meer belastingen weer op winst.

25 maart '24 (13:15)

Belastingdienst gaat met busje mensen helpen met aangifte

De Belastingdienst gaat de komende weken met een bus mensen hulp bieden bij hun aangifte. De bus is een nieuw initiatief waarmee de Belastingdienst ook mensen probeert te bereiken die anders geen aangifte zouden doen.

22 maart '24 (12:30)

Komend weekend verkeershinder in en rond Rotterdam door sluiting Beneluxtunnel

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.