Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG
Maton Groep, gevestigd in Waalwijk, neemt drie unieke Scania kraakperswagens uit de L-serie op LNG in gebruik. Hiermee zet het servicebedrijf voor containerservice en recycling een stap dichterbij het realiseren van haar duurzaamheidsambities. Bas Oprins, directeur: “Er zijn niet veel fabrikanten die LNG-voertuigen met zo’n lage instap aanbieden, dus na het in kaart brengen van onze wensen kwamen we al snel bij Scania uit."

De nieuwe 6x2*4 trucks met 340 PK zijn voorzien van een Haller kraakpersopbouw voor het legen van rolcontainers. Dat de Scania L-serie met lage instap beschikbaar is op LNG was de voornaamste reden voor Maton Groep om voor Scania te kiezen. “Als werkgever vergen we veel van onze chauffeurs, die dagelijks 150 tot 200 keer in- en uit moeten stappen,” zegt Oprins. “Dan wil je dat het ergonomisch goed voor elkaar is. Dankzij de knielfunctie, waarmee het voertuig bij het aantrekken van de parkeerrem tot vlak boven de grond zakt, heeft Scania de laagste instap voor onze business.”

LNG

De kraakperswagens zijn niet de eerste LNG-trucks voor Maton Groep. Een groot deel van het 19 eenheden tellende wagenpark rijdt al op de CO2-arme brandstof en daar is Oprins meer dan trots op. “Hiermee bereiden we ons voor op de komst van de milieuzones, waar we ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. Bovendien willen we niet alleen roepen dat we een duurzame afvalverwerker zijn, maar ook daden bij woorden voegen.”

Iets waar Oprins minder tevreden over is, is de infrastructuur om LNG te tanken. “Die is nog verre van optimaal, maar wij hebben het geluk dat we op een logistieke hub gevestigd zijn. Hier zitten veel grote bedrijven en dat is de reden dat er ook een LNG-station is gekomen.” 

Eigen werkplaats

Voor het onderhouden van het wagenpark beschikt Maton Groep over een eigen werkplaats. Toch is er voor de nieuwe trucks een onderhoudscontract afgesloten. “Onderhoud aan LNG-trucks vergt specifieke vakkennis waar onze monteurs nog niet over beschikken. Een lekke band vervangen we zelf wel, maar als het specialistischer is, loopt het via de Scania-dealer in Tilburg.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Scania

25 april '24 ( 8:15)

Meivakantie: veel Nederlanders op vakantie in eigen land

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

25 april '24 ( 6:00)

CBS: steeds meer 65-plussers bezitten een motorfiets

Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

24 april '24 ( 9:15)

Grote kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

24 april '24 ( 6:00)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

23 april '24 (16:45)

Provincie Brabant trekt drie miljoen euro extra uit voor toegankelijkere bushaltes

De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

23 april '24 ( 9:00)

XR wil op Koningsdag weer A10 bij Amsterdam blokkeren

Extinction Rebellion is van plan om zaterdag, op Koningsdag, weer de A10 bij Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor. De actiegroep eist dat ING per direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders willen vanaf 12.00 uur in het oranje gekleed een INGFossielVrijmarkt houden.

23 april '24 ( 8:15)

IEA: aandeel elektrische auto's in de wereld blijft groeien

Het aandeel elektrische auto's in de wereld neemt ook dit jaar flink toe, stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA). De verwachting is dat dit jaar 17 miljoen elektrische auto's worden verkocht, tegen 14 miljoen vorig jaar.

23 april '24 ( 7:29)

Amsterdam wil regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken

De gemeente Amsterdam hecht belang aan een betere luchtkwaliteit. Personenauto’s zorgen volgens haar voor de meeste vervuiling door CO2- en stikstofuitstoot. Daarom wil zij de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken. Tot en met 10 juni 2024 kunnen inwoners de plannen bekijken en erop reageren. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.