Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

AVG Bouwstoffen kiest nieuwe Scania P250 voor vervoer containers

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
AVG Bouwstoffen kiest nieuwe Scania P250 voor vervoer containers
AVG Bouwstoffen uit Heijen heeft een nieuwe Scania met portaalopbouw in gebruik genomen voor het vervoeren en plaatsen van containers. Het familiebedrijf koos voor de Scania P250 4x2 17L onder andere vanwege de verlengde dagcabine. Jeroen van Heesch, Operationeel Medewerker bij AVG Bouwstoffen: “De verlengde dagcabine biedt vanwege de extra ruimte meer comfort en opbergruimte voor de chauffeur.” Dit meldt Scania. 

De nieuwe truck is de derde Scania die aan het zestig eenheden tellende wagenpark wordt toegevoegd. Dat de keuze voor de tweede keer op Scania viel, heeft meerdere redenen. Niet in de minste plaats omdat de vorig jaar in gebruik genomen S450 bulkauto’s enorm goed bevallen. “De vorige containerauto was 12 jaar oud en aan vervanging toe”, vertelt Van Heesch, die 17 jaar geleden als chauffeur bij AVG in dienst kwam. “Deze Scania is van alle moderne gemakken voorzien.”

Comfort voor de chauffeur

De nieuwste telg heeft een ‘city safe window’ aan de bijrijderskant voor meer veiligheid in de stad. De chauffeur, die heel blij was met de keuze voor Scania, mocht mee beslissen over comfort verhogende opties, waaronder koelkast, achteruitrijdcamera en LED verlichting. “Luchthoorns plaatsen we altijd standaard, zodat de uitstraling van ieder auto hetzelfde is,” zegt Van Heesch. De VDL 14 tons portaal opbouw, uitgevoerd met een afnetsysteem, werd geplaatst door Terberg Techniek.

Over AVG Bouwstoffen

AVG biedt met vier divisies een zeer divers dienstenpakket aan. De 230 medewerkers werken voor Infra, Bouwstoffen, Transport en Explosieven Opsporing. AVG Bouwstoffen, waar de nieuwe Scania voor rijdt, is leverancier van bouw- en grondstofmaterieel en beschikt over verschillende soorten containers voor het afvoeren van afval. Het bedrijf, dat sinds 1988 ook actief is op de Duitse markt, heeft zijn wortels in 1920. Dat het trots is op het 100-jarig bestaan blijkt uit het feit dat op alle wagens het getal 100 prijkt.

Door: Nationale Transportgids

09 juni '23 (11:37)

Doorbraak nadert in gesprekken over VDL Nedcar

Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

08 juni '23 (15:07)

A16 tussen Breda en België in beide richtingen dicht vanwege brandende vrachtwagen

De A16 tussen Breda en de Belgische grens is bij Hazeldonk donderdagmiddag in beide richtingen dicht omdat er een vrachtwagen in brand staat, meldt de ANWB. De brand is ontstaan na een ongeluk met twee vrachtwagens in België. Een van de chauffeurs is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio bekneld geraakt, het is niet bekend hoe de chauffeur eraan toe is.

08 juni '23 (15:07)

Natuurbrand op Leusderheide hindert verkeer op A28

Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is donderdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. Omdat de brandweer dicht langs de snelweg aan het blussen is, is een rijstrook van de weg afgesloten. Ook de oprit bij Soesterberg naar de weg is dicht zodat brandweerauto's vrije doorgang hebben naar de Leusderheide, laat de veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten.

08 juni '23 ( 8:37)

Scooterrijder overleden na verkeersongeval in Venlo

Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

07 juni '23 (11:03)

Elektrische pendelbus vervoert patiënten en bezoekers van IJsselland Ziekenhuis

Patiënten en bezoekers kunnen met een gratis pendelbus reizen tussen het IJsselland Ziekenhuis en metrostation Schenkel in Capelle aan den IJssel. Deze elektrische bus, die de oude pendelbus vervangt, is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. De nieuwe pendelbus is aangeschaft dankzij het Denk en Doe Mee!-fonds van de gemeente en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

07 juni '23 ( 8:22)

Rijbewijs online verlengen kan in 250 gemeenten

Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

07 juni '23 ( 8:22)

In groot deel van Amsterdam gelden straks uitstootvrije zones

Vanaf 2025 zijn in een groot deel van Amsterdam alleen taxi's, bestel- en vrachtauto's, brom- en snorfietsen en boten welkom die geen uitlaatgassen uitstoten. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. De hoofdstad wil met de maatregel de lucht schoner maken en de stad gezonder en stiller, meldt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) in een brief aan de gemeenteraad.

06 juni '23 ( 9:22)

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met verdienmodel

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen. Voor clubs levert dat volgens de voetbalbond ook een extra verdienmodel op. Ze moeten dan niet vies zijn van extra reclames op hun parkeerterrein.

05 juni '23 (12:37)

Bouwconcern Heijmans heeft het predicaat Koninklijk ontvangen

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.