Normal_rss_entry-498655

Wietze de Jager heeft maandag zijn Volvo uitgezwaaid. Op Instagram deelt hij een video van dat moment. De Radio 538-dj veilde eind augustus zijn auto voor het goede doel om geld op te halen voor Run4Schools. Dat is een stichting die zich inzet voor het organiseren van extra buitenschoolse activiteiten op scholen in Zuid-Afrika om kinderen van de straat en uit de criminaliteit te houden.

"Altijd in het leer en nooit te beroerd om een ritje te maken. In jou voelde ik mij thuis, ondanks je leeftijd", schrijft Wietze bij het clipje. Te zien is hoe de auto met een trailer wordt opgehaald. Nadat de dj zijn auto nog even innig heeft geknuffeld rent hij 'm nog achterna als de trailer de straat uitrijdt. Op de achtergrond speelt het zoetsappige liedje Goodbye My Lover van James Blunt.

Eind augustus veilde Wietze tijdens een radio-uitzending zijn Volvo XC90 uit 2011. De auto ging uiteindelijk voor 15.111 euro onder de hamer. Volgens Wietze was dat "heel veel geld" en heeft hij de kopers "opgelicht", zo zegt hij in de video met een knipoog. "Maar het is voor het goede doel."

Door: ANP