Haringvlietbrug komend weekend dicht, vanaf maandag 50 km/h

De Haringvlietbrug (A29) is komend weekeinde grotendeels gesloten voor wegverkeer. Rijkswaterstaat werkt vanaf vrijdag 21.00 uur aan de voorbereidingen voor de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h die vanaf maandag 23 augustus ingaat. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de brug afgesloten. Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen-op-Zoom is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten. Tijdens de afsluiting kunnen weggebruikers de omleidingsroutes volgen.

Nieuwe maximumsnelheid

Maandagochtend 23 augustus vanaf 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/h. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig om de trillingen die het (zware) verkeer veroorzaakt te verminderen. Verlaging van de snelheid helpt hierbij. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat