Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Komend weekend op pad? Hier werkt Rijkswaterstaat aan de weg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
Komend weekend werkt Rijkswaterstaat weer op diverse plekken aan de weg. Zo is de Afsluitdijk (A7) gedurende één nacht in beide richtingen dicht. Verder zijn er werkzaamheden op de A15, de A50 en de N3. Bij de meeste werkzaamheden moet wegverkeer rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

A7: Afsluitdijk één nacht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur sluit Rijkswaterstaat de Afsluitdijk in beide richtingen af. Weggebruiker worden omgeleid over de A7/N307/A6 of over de A1/A6. 

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tot maandag 23 augustus 05:00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp is de weg in één richting dicht en moet het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook worden op- en afritten geregeld afgesloten.

A15: Aanleg extra rijstrook

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn er werkzaamheden op twee plekken in de richting van Ridderkerk. Rijkswaterstaat werkt tussen knooppunt Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en legt een extra rijstrook aan tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. De weg is dicht vanaf knooppunt Gorinchem. Automobilisten kunnen omrijden over de A27/A59/A16 en N3. 

A28: Aanleg faunaduiker

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur werkt Rijkswaterstaat aan een faunaduiker (een betonnen buis onder de snelweg) waardoor dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Daarvoor is de weg van Assen naar Groningen dicht tussen parkeerplaats Glimmermade en afrit Haren. Het verkeer gebruikt tijdends de werkzaamheden een andere rijbaan.

A50: Groot onderhoud tussen Apeldoorn-Noord en knooppunt Beekbergen

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 06:00 uur is er richting Arnhem maar één rijstrook beschikbaar tussen Arnhem-Noord en knooppunt Beekbergen. Vanuit Zwolle is de afrit Apeldoorn dicht en richting Arnhem is de oprit Apeldoorn afgesloten. Rijkswaterstaat vervangt onder andere het huidige asfalt voor een geluiddempende variant. Meer info over de werkzaamheden lees je hier. Tijdens de werkzaamheden leiden we je om over de A28 en de A1.

N35: Grootschalige werkzaamheden tussen Enschede en Duitse grens

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 20:00 uur sluit Rijkswaterstaat de N35 in beide richtingen af tussen Enschede en de Duitse grens in verband met het uitvoeren dan grootschalige wegwerkzaamheden waarbij  onder andere de verkeerslichten op de T-splitsing met de Oostweg vervangt. Omrijden kan via de A1.

Klik hier voor de volledige lijst met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. 

Door: Nationale Transportgids

06 juni '23 ( 9:22)

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met verdienmodel

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen. Voor clubs levert dat volgens de voetbalbond ook een extra verdienmodel op. Ze moeten dan niet vies zijn van extra reclames op hun parkeerterrein.

05 juni '23 (12:37)

Bouwconcern Heijmans heeft het predicaat Koninklijk ontvangen

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.

01 juni '23 (11:52)

Massaontslagen aangekondigd bij autofabriek VDL Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 6:52)

Brand in Oudelande verwoest enkele tientallen caravans

In het Zeeuwse dorp Oudelande heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een caravanopslag en de naastgelegen woning. De schuur waarin de caravans waren opgeslagen is daarbij volledig verwoest en wordt gesloopt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland Veilig.

30 mei '23 ( 6:07)

Werknemers autofabriek VDL Nedcar staken dinsdag opnieuw

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.