Komend weekend op pad? Hier werkt Rijkswaterstaat aan de weg

Komend weekend werkt Rijkswaterstaat weer op diverse plekken aan de weg. Zo is de Afsluitdijk (A7) gedurende één nacht in beide richtingen dicht. Verder zijn er werkzaamheden op de A15, de A50 en de N3. Bij de meeste werkzaamheden moet wegverkeer rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

A7: Afsluitdijk één nacht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur sluit Rijkswaterstaat de Afsluitdijk in beide richtingen af. Weggebruiker worden omgeleid over de A7/N307/A6 of over de A1/A6. 

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tot maandag 23 augustus 05:00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp is de weg in één richting dicht en moet het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook worden op- en afritten geregeld afgesloten.

A15: Aanleg extra rijstrook

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn er werkzaamheden op twee plekken in de richting van Ridderkerk. Rijkswaterstaat werkt tussen knooppunt Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en legt een extra rijstrook aan tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. De weg is dicht vanaf knooppunt Gorinchem. Automobilisten kunnen omrijden over de A27/A59/A16 en N3. 

A28: Aanleg faunaduiker

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur werkt Rijkswaterstaat aan een faunaduiker (een betonnen buis onder de snelweg) waardoor dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Daarvoor is de weg van Assen naar Groningen dicht tussen parkeerplaats Glimmermade en afrit Haren. Het verkeer gebruikt tijdends de werkzaamheden een andere rijbaan.

A50: Groot onderhoud tussen Apeldoorn-Noord en knooppunt Beekbergen

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 06:00 uur is er richting Arnhem maar één rijstrook beschikbaar tussen Arnhem-Noord en knooppunt Beekbergen. Vanuit Zwolle is de afrit Apeldoorn dicht en richting Arnhem is de oprit Apeldoorn afgesloten. Rijkswaterstaat vervangt onder andere het huidige asfalt voor een geluiddempende variant. Meer info over de werkzaamheden lees je hier. Tijdens de werkzaamheden leiden we je om over de A28 en de A1.

N35: Grootschalige werkzaamheden tussen Enschede en Duitse grens

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 20:00 uur sluit Rijkswaterstaat de N35 in beide richtingen af tussen Enschede en de Duitse grens in verband met het uitvoeren dan grootschalige wegwerkzaamheden waarbij  onder andere de verkeerslichten op de T-splitsing met de Oostweg vervangt. Omrijden kan via de A1.

Klik hier voor de volledige lijst met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. 

Door: Nationale Transportgids