VDL Bus Chassis en tbp electronics krijgen andere naam

VDL Bus Chassis in Eindhoven zet de activiteiten voort onder de naam VDL Special Vehicles. Met deze naamswijziging kan VDL Bus Chassis zich breder positioneren in de markt, gezien de veranderende markt én grotere vraag naar speciale voertuigen. VDL Special Vehicles wordt onderdeel van de divisie Eindproducten en valt hiermee niet meer in de divisie Bussen. Dit meldt de VDL Groep. 

Sinds de overname van DAF Bus International in 1993, is VDL Bus Chassis actief als specialist op het gebied van ontwikkeling en assemblage van complete chassis en chassismodules voor openbaarvervoerbussen, touringcars en speciale voertuigen.

Patrick Smit, bedrijfsdirecteur VDL Special Vehicles: ”Door de naamswijziging zijn we niet meer afhankelijk van enkel en alleen chassis in de bussenmarkt. De naamswijziging past beter bij de speciale heavy duty-voertuigen die we maken, zoals de elektrische truck. We kijken uit naar een groeiend portfolio voor ons bedrijf.”

VDL TBP Electronics

Tbp electronics, overgenomen door VDL Groep eind 2020, zet de activiteiten voort onder de naam VDL TBP Electronics. De kerncompetenties van VDL TBP Electronics zijn assemblage- en productiediensten van elektronica voor onder meer de industriële, medische en telecomsector. VDL TBP Electronics biedt geïntegreerde diensten aan op het gebied van zogeheten printed circuit board assemblies, (pcba’s) en is betrokken vanaf het vroegste ontwerpstadium met early supplier involvement en Design for eXcellence (DfX) diensten.

Verenigen van krachten

Joost van Haperen, bedrijfsdirecteur VDL TBP Electronics: “Zowel VDL Groep als VDL TBP Electronics hebben waardige kenmerken waar we bekend om staan. De naamswijziging is de stap naar het verenigen van deze krachten. We kijken ernaar uit huidige en nieuwe opdrachtgevers nóg beter en breder te bedienen onder de vlag van VDL.”

Door: Nationale Transportgids